Thursday, January 16, 2014

Macam Syok Sendiri Pulak Dah..


Assalamualaikum

Since 2013, aku baca balik semua entry yang pernah aku type kat sini..Maksudnya bulan ni la oit..aku habiskan pembacaan aku kat blog aku sendiri(bunyi macam syok sendiri) ok aku faham coz tak der pun orang nak baca blog slow cam aku ni..tapi aku bangga apa..aku boleh kongsi macam-macam dengan engkau..engkau semua en....konon nak buat reseach ar sal penulisan aku yang yang tak menarik, gedabak melalut, meroyan tak ingat diri..stopp..stopp.aku dah mula sekali lagi nak melalut..T_T


Bila baca balik semua entry aku, hai mak kau..cam hampeh..kadang-kadang macam konon baik sangat, kadang-kadang macam ustazah, kadang-kadang macam mat rempit gila cakap, kadang-kadang macam kevavom jerk kau ni Fara, n kadang-kadang cam best jer, cam syok sendiri jer…hahaha..tu pun jangan ,boleh lagi dok try-try nasihat orang..ok..ok..mak aku kata tak salah kita kongsi ilmu n nasihat orang manatau boleh jadi bekalan untuk akhirat n dapat tambah pahala lagi..


MasyaAllah macam nak tutup muka dengan tudung bawal..eh tak boleh terangkat habis..malu en..malu..aku ka yang type semua ni..memalukan jer..macam kadang-kadang nak bajet baik sangat tapi diri sendiri selalu bengong..walau mak aku cakap ah selalu spoil kan mood dia, aku selalu cakap mak selalu happy kan aku, walau mak aku cakap aku sangat evil, aku selalu cakap mak sangat baik, walau mak aku cakap yang aku makan kuat, aku selalu cakap sebab mak masak sedap..n macam tu ah aku ah aku melalut kat blog aku ni..tapi ader kena mengena ker dengan mak aku en..ntah aku suka bagi persamaan yang orang tak faham pun.. aku jer faham..tu ar selalu kena cop syok sendiri..


Huh mulai sekarang, Fara kau kena jadi matang dah ar..tak yah kau nak tunjuk baik sangat konon-konon kau baik..konon-konon kau ar ratu, konon-konon kau ar sangat pemalu n konon-konon kau bajet bagus kevavom..ceh..tapi yang nyata, Fara kau memang kiut..hahaha..en…tenganga mulu-mulut gelak..*macam tu kah ratu..Fara sedar diri Fara..


Lek ar, aku bukan nak cakap( blog aku memang slow tapi memang bagus tapi memang best tapi tak best pun tapi memang best ar)haha..pening en baca ayat aku..


Tak tau aper nak cerita sebenarnya tapi beria-ria nak type entry cam tu ah jadinya..macam nak call someone, nak sangat-sangat cakap ngan dia konon rindu, bila dah call en tak tau nak cakap apa..hah cam tu ar aku..konon rindu beria-ria nak buat entry baru tapi nak cerita sal aper tak tau..


Dah ar, janji orang suka kau sebab kau, selagi tak over batas as kau perempuan..biar la tak best pun blog kau, biar ar tak der orang baca pun, biar ar tak cukup syarat nak jadi ratu pun, biar ar tak ayu cam Rita Rudaini pun, ayu ker?*sambil letak tangan kat bahu,mata pandang atas.muka paling gedik kau penah rasa nak penampor*ok.. I love my blog..


N walau aku suka makan ayam goreng cam upin ipin tak bermakna aku cam upin ipin juga..rambut aku tak macam diorang, aku pakai tudung dan diorang tak..aku dah tua dan diorang masih budak-budak..aku manusia dan diorang cumalah karton yang dulu aku gila nengoknyer..so tak samakan..ada kene mengena ker..? ENTAH..haahaha..

sedap..sedap..sedap..


p/s:menjadi diri sendiri lebih baik dari kau menjadi orang lain..lama-lama kau akan rimas dan tak selesa dan lama-lama orang akan tau juga bagaimananya diri kau..kau..kau..aku..aku..bila makan bayar sendiri..brahahaha…


Sekian..


2 comments:

Akeyla Azmi said...

betul, just be urself the best kan?
n slow2 jadi baik hihi :D

Fara Haanna said...

yup betul tu..manusia tak sempurna, so berusaha jadi baik n jadi diri sendiri..