Tuesday, January 14, 2014

2014 Aper Lagi Yer??



Assalamualaikum

Sebelum ni aku pernah cakap bab azam and tahun baru kan..so rasa tak terlambat kot aku nak cakap pasal azam lagi..*tolong dengar, tolong dengar*. PLZ…Aku nyer azam nak jadi muslimah yang sangat comel and sangat sopan santun tau. #tolong la fara sedar diri sikit, tolong..tolong.. sambil mata di kecilkan# Kau tu dah la tak cantik, nak bajet comel pulak..Ok,pembetulan hey..setiap apa yang Allah cipta semuanyer indah dan cantik-cantik belaka..tak der benda perlu nak perlekehkan diri..so aper lagi..saya cantik..saya cantik..saya juga comel..hakhak..

Buruk sangat perangai..umur dah tua tapi cam budak sekolah rendah..sudah lumrah aku menggedik sakan..ader aku peduli even orang cakap aku buruk, aku sangat mengada and aku sangat menyampah..sebalikya so happy..so boring, so nerd…itu sebenarnya aku ni..

Bila dah sampai 2014 ni rasa macam..macam eh terbanyaklah pulak azam aku ni..Mak aku kata tahun ni aku perlu banyak azam yang aku kena capai sebabnya kau tu dah meningkat tua kalau kau tak der azam and capaikan azam kau tu..bila lagi, tak merasa la kau nikmat kehidupan ni kan..Itu  mak aku kata..Aku pulak kata aa..ah..kenapa setiap awal tahun baru perlu ada azam..kalau tengah boleh tak…hew..hew..penampar juga kau ni Fara..

Aku nak


Keta baru
Dslr
Bilik yang cantik
Buku sendiri
Model Muslimah
Baju muslimah yang banyak
Sayang mak ayah
Pergi seberang makan angin, angin kat rumah tak cukup banyak k
Handbag and wallet yang tu..tu..
Boleh masak
Last sekali jumpa bakal suami..(perh…tak leh belah nyer azam).

Walaupun aku agak nerd..nerd bak kata Mak Ijah..tapi level aku, level superstar..bahaha..*guling-guling gelak*

Aku suka menulis, aku juga suka membaca tapi aku tak suka berfikir panjang..jadi aku selalu buat kesilapan..Makanya hari ini aku terbuat salah lagi..ingat yer ‘ter’…bukan sengaja..Aku tertulis benda bodoh yang aku sayang..sayang..dia..(saper?? ) Bakal suami aku la..acecece..wink..wink..pendustaan semata-mata..dan penipuan berbentuk empat segi,tiga segi,bersegi-segi, segi college.ah what ever ar..Ah sesungguhnya aku sangat suka merepek dan membebel..Jadi Korang pun baca sampai sekarang..Shabasss aku cakap sebab korang tersangat la rajin membaca…hahahaha…

Ini aku pada usia?? tettt..biarlah rahsia..kikiki..
Cer teka..cer teka..

Ok..tak nak merepek dah..

Sekian…..


2 comments:

sinuha said...

model muslimah? Nak jadi model muslimah ke?
menarik.
Good Luck dengan Azam 2014. Semoga tercapai semuanye..:)

Fara Haanna said...

tq..InshaAllah..semoga berjalan dengan baik.Amin :)