Saturday, July 27, 2013

Nak Raya Ni, Apalagi Kan....


Assalamualaikum

Salam Ramadhan…omg aku rasa macam dah lama jerk aku tak update blog..rindu sangat.. giler-giler rindu baq kat ampa padahal baru baper hari kot tak update blog ni kan..Mau jeles boyfriend aku ni kalau baca.. wahaha…(boyfriend pun tak der, so ni alasan nak promote diri kot)..ngerrr…

Sekarang ni sibuk memanjang, bukan sengaja tak login blog ni..time bila nak update entry baru kalau hari-hari pantang ada time free aku nak tutup mata..hadoi penat giler..Lagi nak raya, lagi penat aku baq kat ang..

Really2 busy bukan nak menipu..macam2 lagi kerja aku tak siap ni.. Baru satu job aku settle..belambak lagi..tidur pun 3 jam jerk. Tapi mujurlah kesihatan aku sangat mengizinkan..Alhamdulillah..Ni pun teringat blog tak berupdate terus on laptop login blog, update aper yang patut..Lepas ni mungkin lagi busy nak dekat-dekat raya ni..Oh yer..sedar tak sedar dah 18hari kan kita puasa..huh makanya aku lagi bertambah busy lah wey..

Sebelum tu aku ada bebaper keping gambar yang aku snap..jom kita cuci mata dan tambah selera..Aper kaitan selera, fikir sendiri…Nak dekat-dekat raya ni kan apalagi..Biskut Raya la kan...Kaum pompuan, bila tengok biskut macam-macam selera ada..Selera nak beli, selera nak makan, selera nak tunjuk-tunjuk  bagi yang malas ofcoss sejibik macam aku…miahahaha…

 JOM LAYAN
 Tu dia biskut apa ni??


 Ni aku tau rempeyek namanya


 Yang tu yang dalam balang rendah tu tak silap aku orang panggil simpul kasih..bersimpullah kasih hampa kalau makan ni. pada yang sedang berkasih tu elok la beli satu semoga bersimpul lagi kasih hampa.


 Yang ni pulak macam2 biskut ada..almond london pun ada, sekarang tak payah pergi london dah ada kat mesia.

 Ni dia almond london.


 Yang atas ni pulak.......biskut raya la..apa ingat hampa ja nak raya, biskut pun raya juga la..muahaha.


  Ni semua kategori kudapan bagi aku..kerepek semuanya..Yang pedas, yang manis semua ada..kerepek pisang, kerepek ubi, maruku pun ada walaupun deepavali lambat lagi...hehhehe..tapi yang bawah tu yang dalam tupware tu bukan kerepek baq kat ang pa.


 Ni paling aku suka..aummm kuih sepit.. sedop..sodap..1 tupware tu aku boleh habiskan sekelip mata sahaja...hahaha..


Yang ni biasala..bahulu kuih tradisi melayu..

Ok semua...jom shooping biskut raya..Gambar semua aku snap di kedai milik sedara aku..Kalau nak datang boleh jer datang ker Segar Merimbun Food Industri..di Area Alor Setar..Kalau yang berhampiran tu bolehlah menjenguk sekejap di sini..Tempahan biskut raya diterima setiap tahun sebelum Ramadhan dan awal Ramadhan tapi sekarang dah ditutup..kalau nak tempah tahun hadapan la pulak..kalau nak beli boleh jer datang ke sini hokey...Yang murah ada yang mahal pun ada..pilih..pilih...

Selamat menggunakan jari anda untuk tunjuk jer aper yang patut...wahahaha...

p/s: gambar tak berapa clear dan cantik sebab aku nak cepat dan aku snap..snap jer..

Sekian.....


9 comments:

ahmad said...

wa.. bnyk nye kuih. hehe

Fara Haanna said...

banyak err...huhu..

Nazrie Abdul Karim said...

salam...fara haana, sila cuba cara dibawah ni

Masalah ni terjadi apabila gambar background yang digunakan adalah bersais kecil dan di"Tile"kan.

Sebagai alternatif :
1. Sila gunakan gambar yang mempunyai sais yang besar Contohnya : 1024×768 dan pilih 'Don't Tile" pada pada "blogger template designer"

2. Anda juga boleh membuat sedikit perubahan pada Template CSS untuk mengubah sais background image (ini juga memerlukan sais image yang besar ataupun mempunyai pola yang sekata apabila "Tile")

Harap ini boleh membantu~ kredit to: khai angel

Fara Haanna said...

Wassalam..tq..i will try...
tq sekali lagi ;)

Fara Haanna said...

tau tak kat mana nak dapatkan background yang menarik sebab selalu cari tp jumpa background yg tak berapa memuaskan hati..

Tukang Coret said...

wah..meriah sangat... :)

Fara Haanna said...

kan...hehhe..;)

miLa saim said...

waa...banyak nyerr..huuhu..kena mtak komisen ngan sdare ni sbb da tlong promote kn kuih :)

Fara Haanna said...

kan?..haha..tak bg komisen duit raya up sikit ok la tu..hihi