Friday, August 16, 2013

Ketahuilah Berat Badan Ku Meningkat Di Bulan Ini

Assalamualaikum

Tak habis-habis lagi aku nak gebang pasal raya ni wey..Kalau rasa tak nak baca sila tinggalkan blog aku dengan segera...tiada paksaan untuk membaca dan melepak di blog aku ni.(aku punya tahap nak bercheqhita punya lah melampau ni so aku kena teruskan niat aku juga).Kali ni aku nak gebang bab berat badan pulak wey..

Tub tab..tub tab...lepas satu rumah, satu rumah makan...tak cukup dengan tu tapaw bawa balik rumah..asal aku muka tak malu memang itu la keja aku...tu belum tambah lagi dengan saudara-mara bawa mai makanan kat rumah...haiyoo...tak kan nak tengok jer kan makanan depan mata so aper lagi serang la kan..melantak jer keje aku time-time raya ni..

Open house sana sini..kenduri pulak berlambak-lambak...memang sesi menjahanamkan  perut aku la..dah elok-elok rehatkan perut bulan puasa..tub-tub raya tak hingat pulak melantaknya..serupa sebulan tu aku tak makan wey..

 Perempuan ini sangat la tidak senonoh, dengan muka tak der perasaan..melantak jer yang tau..kehkehkeh...


Ni la tebiat yang mak tak suka ni..hehhe..buruk sungguh..mak mertua tengok pun boleh geleng kepala wooo..Nasib baik aku tak tawin agi..kalau tak terpaksa la cover sifat tak senonoh aku bila nampak makanan kot....

Ah..kau sibuk makan sangat..kau cuba timbang berat kau Fara..Kau rasa naik tak? soalan yang aku sendiri dok berhujah dalam kepala...mau tak tidoq malam..

Belum timbang lagi..akan tetapi..hehhe..muka semakin tembam..baju seakan semakin mengecil..Adakah tailor telah tersalah ukuran? Mungkin boleh dijadikan alasan...akan tetapi juga bab muka semakin bulat dan tembam apakah ada alasannya juga?.... Miahahaha...dah tak boleh cover....padam mukan kau Fara..

Kesudahannya..aku insaf buat seketika waktu...tak nak melantak tak hingat dunia lagi..tapi untuk seketika waktu sahaja la..wahaha...wey..kalau aku tak insaf sekarang..banyak duit nak kena keluar beli baju baru  disebabkan baju lama dah muat-muat macam sarung nangka...hahaha..+ tak der duit dah, habis dah bagi duit raya kat orang...

Inilah gebang paling panas aku habaq kat angpa tengah-tengah malam ni..Kalau ada yang terasa atau simpati nak bagi duit raya buat beli baju baru boleh jer lagi..sangat di alu-alukan...keprihatinan anda, kebanggaan saya...wahahaha....peace ^_~

Sekian...


6 comments:

Deena Yahya said...

Apala yg gemuknya ni sis? Apapun,memang kita kena jaga berat badan ni dari awal. Jangan esok bila dah terover berat mulala pening nak cari solution kan?hehee

Lieya Von Jay said...

biasalah time raya memang naik bdan lah, saya raya haji pnya naik 3kg smpai ke skrg xturun2.. ^_^

Fara Haanna said...

hehhe...betoi..betoi..@ Deena Yahya

Fara Haanna said...

Wau..banyaknya naik .bior betik Lieya Von Jay..tak per2..nanti turun la tu..usaha tangga kejayaan...eh..ader kena mengena ker? hehhe..:)

Fokus Impian said...

rezeki jgn ditolak...;

Fara Haanna said...

kan.....rezeki jangan di tolak takut nanti dah tak der la pulak..kata orang..hewhew..^_^