Friday, November 01, 2013

Ketagihan Tahap Serius Ni...


Assalamualaikum

Aku ader satu pertanyaan untuk korang…pernah tak korang rasa ketagih? Muka cuak la tu kan bila aku tanya pasal ketagih ni..Jangan nak salah faham pulak bukan ketagih dadah atau pun air ketum ker..Yang aku maksudkan adalah ketagihan terhadap sesuatu samaada makanan, minuman, bauan atau bla…bla…(yang penting benda baik-baik la no)..pernah tak?

Aku punya peel gila gaban suka pada bauan baby..baby gitu..ah..sungguh relax, terpesona, mendamaikan, selembut kulit bayi..feewiittttt bak kata Amy Search…hahaha..lembut la sangat kan..kulit aku kasaq kedehaq orang kedah kata hanmpa tau dak?..orang lain kata aku tak tau la kan.…Lagipun produk baby ni orang kata tak der menggunakan bahan-bahan kandungan yang melampau..Yer la kulit bayi kan lembut..perlu di jaga dengan elok..


Ni la yang aku suka wey..


Tak kisah la aper jenama sekali pun yang penting bau baby..aku akan beli..well bau baby lagi mengasyikkan dari bau-bauan yang terlalu berbau..aper aku merepek ni memang la berbau dah nama pun bauan kan?..wuhuhu..bagi aku yang tak berapa nak romantic ni aku lebih gemar memakai produk baby..Dari sabun mandi, losyen, bedak semua aku belasah..memang sejak azali lagi aku terlalu taksub terhadap bau baby ni, almaklumlah aku pun macam baby-baby gitu..wahahaha..sungguh aku perasan padahal dah separuh abad kenn..Dasar muka tak tau malu macam tu la peelnya..



wauuu..wauuu..awesome sangat bau benda ni..


Pernah dulu aku sanggup cium bau bantal baby sampai bawa ke tido..bantal anak buah aku la mangsanya..memang begitu mengasyikkan..tidur pun senyenyak tidur bayi sampai subuh pun tak terbangun..itulah namanya tidur mati..yang terpaksa disimbah air baru nak bangun..dan seperkara lagi nasib la saper jadi anak buah aku, kejap-kejap bantal korang hilang..hihikhik…

Tapi tu dulu la..sekarang ni, aku dah berubah tak der la sampai nak cium-cium bantal baby tu..buat malu mak jer kan..aper ke jadah la anak aku ni sampai bantal pun nak dicium-ciumnya..tettt..tapi itulah anak mak 6 tahun yang lepas..eh yer ker 6 tahun…wekk..

So happy bila dapat cium bau baby dan bila dapat guna produk baby….bahahahaha..melampau tau kau ni Fara..:) nasib la kan..setiap orang ada ragamnya sendiri..dan inilah ragam aku..

p/s: bau itu bau aku, bau engkau aku tak tau..wekkk.peace...^_^

Sekian…..



6 comments:

Mazni Munawar said...

saya pakai bedak carrier junior, perisa strawberi tauu. bedak baby lagi best dri bedak biasa. barulah kulit nampak comel mcm baby hehehe :p

Fara Haanna said...

kann...tp wahh strawbery tu..makan pon sodap..hihi..:)

Anne Nurain said...

best kan bau baby? anne masih guna bedak baby johnsson sampai sekarang..hihihi..

Fara Haanna said...

Kan....blh geng la mcm ni...hihi..sep...

Cik Kechik said...

bauan syurga tu..tu pasai sedap..huhu..

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/